Wie zijn wij?

3D Printing Prototypes is de XXL 3D print service specialist op het gebied van grote FDM 3D prints. Met ruim 5 jaar ervaring en meer dan 200.000 succesvolle printuren op de teller, voor zowel nationale als internationale klanten, zijn wij de juiste partij wanneer u zoekt naar een betrouwbare, betaalbare en loyale 3D print service. Van kleinere prints tot XXL 3D prints, wij staan voor u klaar. Ook zijn spoedklussen voor ons geen probleem vanwege onze grote hoeveelheid print capaciteit.

Professionele 3D print service

Wij vinden dat 3D printen voor elk bedrijf beschikbaar moet zijn en begrijpen goed dat niet elk bedrijf wil investeren in een grote 3D printer. Het printen is namelijk nog niet zo eenvoudig als het printen van papieren documenten. Wij als specialisten nemen deze zorg graag uit handen en bieden de best mogelijk 3D print service. Wij maken gebruik van meerdere grote industriële 3D printers, waardoor er geen lange levertijden zijn. Beschikt u al over een 3D printer, maar heeft u extra capaciteit nodig? Ook dan staan wij voor u klaar.

FDM 3D printen

Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van FDM 3D printen. FDM 3D printen houdt in dat er met plastic achtige materialen wordt geprint die verwarmt worden en vervolgens laag voor laag op elkaar worden geprint.

FDM technologie is goedkoper dan alle andere 3D print technologieën en is daarom erg populair. Door FDM 3D printen te gebruiken kunnen prototyping kosten en productontwikkelingskosten verlaagd worden. Ondanks dat deze manier van 3D printen goedkoper is, is de kwaliteit er niet minder om.

Daarnaast is het gebruikelijk om een eerste prototype te printen, te testen, aanpassingen te doen en vervolgens het definitieve prototype te printen. Dit kan allemaal binnen enkele dagen. Daarnaast wordt FDM 3D printen ook gebruikt om gereedschap, mallen, standbeelden en display materiaal te printen.

Duurzaamheid - groenste 3D print service

Duurzaam werken vinden wij zeer belangrijk. Onze 3D printers draaien zo veel mogelijk op zonne- energie. Met onze zonnepanelen kunnen wij ongeveer 2500 kw per jaar op wekken, waar onze grootste 3D printers zo’n 8 maanden per jaar op kunnen draaien. Om het stroomverbruik zo laag mogelijk te houden, schakelen onze 3d printers zichzelf uit nadat een print klaar is en staan de lichten in de printer uit wanneer er niemand op de zaak aanwezig is. Support plastic wordt gescheiden en lege filament spoelen worden hergebruikt.

Vraag direct een offerte aan

Interesse in onze diensten? Vraag dan direct een offerte aan en upload uw STL en gewenste printkwaliteit. U ontvangt binnen 24 uur een op maat gemaakte offerte. Wilt u meer informatie over onze diensten? Contact ons via info@3dprintingprototypes.nl

Vraag een offerte aan