Standbeeld voor FLANEUR - Bijenkorf

Voor het Nederlandse kledingmerk FLANEUR hebben wij dit standbeeld van 1700 mm hoog mogen ontwerpen, 3D printen en nabewerken. Het beeld is in slechts 3 dagen geprint en verlijmd. Vervolgens is het beeld met volledig met de hand nabewerkt zodat het de prachtige look heeft gekregen zoals de klant wenste. Het beeld is nu te zien in de etalage van de Bijenkorf te Amsterdam. Ook deze spoedklus hebben wij weer op tijd kunnen afleveren.

Sarcofaag van Simpelveld voor museum van oudheden

De sarcofaag van Simpelveld! Een volledig 3D geprinte replica waarbij elk detail van het origineel zichtbaar is. Wij hebben deze sarcofaag mogen 3D printen in opdracht van Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. De sarcofaag is in de hoogst mogelijke kwaliteit geprint en bestaat uit 15 delen. De delen zijn verlijmd en de sarcofaag is geverfd om tot een exacte replica te komen. De sarcofaag is vanaf 24 april te zien bij Rijksmuseum van Oudheden.

4 meter grote leeuw voor Hyde Gallery of Temporary art

Wij hebben deze 4 meter lange leeuw mogen 3D printen voor kunstenaar Siobhan Hapaska. De leeuw, genaamd Medici Lion, is geprint uit 32 delen met een 0.5 mm laaghoogte, 10% infill in PLA grijs. De leeuw is nu te zien in Douglas Hyde Gallery of Temporary art. Momenteel 3D printen wij een 1.5 meter grote leeuw voor dezelfde kunstenaar.

Hercules voor Stedelijk museum Breda

Voor een nieuwe expositie van Stedelijk museum Breda hebben wij dit 2 meter hoge standbeeld van Hercules mogen 3D printen. Om een exacte replica te kunnen maken hebben wij van het originele beeld een 3D scan gemaakt. Deze gedetailleerde 3D scan is vervolgens in delen geprint om het beeld zo efficient mogelijk te 3D printen. Het totale beeld bestaat uit 5 losse delen. Deze zijn vervolgens door ons verlijmd en is het beeld nabewerkt zodat het van steen lijkt. Het beeld is nu te zien bij de tentoonstelling De Nassaus van Breda.

Afdekkap voor grote productiemachine

Voor een vaste klant hebben wij deze hoogwaardige afdekkap mogen 3D printen. Deze kap is 600 mm lang en is geprint binnen 36 uur. De kap is geprint met een laaghoogte van 0.5 mm. De klant heeft er voor gekozen om het prototype te laten 3D printen omdat het hier slechts om een model gaat dat gebruikt wordt om te passen en om het definitieve design goed te keuren.

Schaalmodel voor B-craft

Voor B-craft boats hebben wij een schaalmodel van 800 mm mogen maken die gepresenteerd is tijdens Cannes Yacht Festival. Het schaalmodel is geprint met de MJF technologie en is geprint uit 3 delen. Vervolgens is het schaalmodel na-bewerkt zodat het lijkt op het eindproduct. Daarnaast hebben wij ook een aantal kleinere objecten geprint zoals het interieur van de boot en de waterski-installatie. De B-craft Akoya is een boot waarbij luxe gecombineerd is met mogelijkheden tot waterskiën en andere watersporten.

Zwaan voor luxe warenhuis - etalage decoratie

Voor een Nederlands warenhuis hebben wij een serie van 4 zwanen mogen ontwerpen, 3D printen en na bewerken. De zwaan is geprint op ware grootte en is ruim 1000 mm lang en 600 mm hoog. Na het printen is de zwaan volledig geschuurd en daarna geverfd. Na deze klus zijn de 4 zwanen afgeleverd bij de klant en werden de volgende dag geplaatst in de etalage tussen de exclusieve handtassen.

Serie lampen voor kunstenaar Iwan Smit

Voor de Nederlandser kunstenaar Iwan Smit hebben wij een serie lampen mogen 3D printen. De Rotterdamse Iwan Smit staat bekend om zijn kleurrijke ontwerpen, zo ook deze lampen. Wij hebben de behuizingen mogen 3D printen in de aller hoogste kwaliteit. Deze hoge kwaliteit was vereist om zo te voorkomen dat de behuizing van de lamp nog geschuurd moest worden. De lampen zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage en zijn onder andere te verkrijgen via iwansmit.com.

Prototype couveuse 2.0 (kunstbaarmoeder)

Wij zijn gevraagd om een prototype te 3D printen van een couveuse 2.0. Deze kunstbaarmoeder moet in 2030 als aanvulling in het ziekenhuis komen te staan om vroeg geboren baby's beter te helpen ontwikkelen. Nu moeten deze baby's al veel te vroeg zelf ademen en in de kunstbaarmoeder wordt de vroeg geboren baby in water gelegd en bootst dit de baarmoeder na, waardoor de baby zich op een natuurlijke wijze kan ontwikkelen tot volgroeide baby. Het prototype is geprint in de hoogste resolutie en was te zien tijdens Dutch Design Week en ook in het programma Atlas op NPO2.

T-rex op ware grootte

Wij hebben Naturalis mogen ondersteunen met het 3D printen van een T-rex op ware grootte. Naturalis is zelf al gespecialiseerd in het 3D printen van skeletten, maar het project moest zo snel mogelijk worden afgerond. Wij hebben de grote heupbotten, ribben en dijbenen mogen 3D printen. Sommige 3D prints waren zo groot dat deze alsnog in stukken geprint moesten worden. Samen hebben wij de ruim 500 botten binnen 2 maanden geprint. De 3D kopie is nu te zien in een museum in Brussel.

Wind turbine

Door een Nederlandse Universiteit zijn wij gevraagd een serie wind turbines te printen. De 3 verschillende turbines worden gebruikt voor testen in een windtunnel om te bepalen welke vorm, grote en breedte het meeste energie kan opleveren. De wind turbine op de foto is een voorbeeld en is niet het uiteindelijke model ivm geheimhouding. De wind turbines zijn 80 cm hoog en zijn geprint met een 0.8 nozzle. De totale printtijd van 1 turbine was 40 uur.

Zwaan op ware grootte

Voor een Nederlandse ontwerper hebben wij deze zwaan ontworpen en 3D geprint op ware grootte. De zwaan is 1000 mm lang en ruim 600 mm hoog. Om de zwaan in een zo hoog mogelijke kwaliteit te printen, is er voor gekozen deze met een 0.4 mm laaghoogte te printen. Binnenkort is deze zwaan op meerdere plaatsen in het land te zien om aandacht te vragen voor de natuur en de schoonheid daarvan. Meer informatie volgt snel!

3D geprinte standbeelden op groot formaat

In samenwerking met, de in Duits woonachtige visual artiest Francois David Krygier, hebben wij een serie van standbeelden mogen 3D printen. Krygier is gespecialiseerd in het 3D scannen van personen op een artistieke wijze. De serie die wij hebben mogen 3D printen bestaat uit 3 personen, 2 dames en 1 heer. De 3D scans zijn zeer gedetailleerd en zijn daarom ook geprint op de hoogste resolutie mogelijk met FDM 3d printen. De beelden zijn na bewerkt om zo een glanzend marmeren effect te creëren. De beelden worden geëxposeerd in Berlijn van 14 november tot 21 januari 2021.

Schedel 21 gerestaureerd met 3D printen

Science Centre TU delft is in het bezit van een Tricertops schedel welke afkomstig is van de universiteit van Yale, USA. Deze schedel is al meerdere malen gerestaureerd, maar door een noodlottige val is de schedel in stukjes gevallen. Nu, met de huidige technologieën zoals 3D scannen en 3D printen, werd het tijd om de schedel eens en voor altijd restaureren. Door middel van 3D scans, 3D modellering en groot formaat 3D printen is de schedel helemaal gerestaureerd. Alle grijze delen zijn door ons 3d geprint in een afwijkende kleur, om goed te laten zien hoe moderne technologie wordt ingezet om historie weer tot leven te brengen. https://www.tudelft.nl/ sciencecentre/

Walvisstaarten om aandacht te vragen voor de plastic soep

Wij hebben een serie van 5 grote walvisstaarten mogen 3D printen om aandacht te vragen voor de plastic soep in de oceanen. De staarten zijn ruim 1 meter breed en zijn geprint in PLA zonder support materiaal. Na het printen zijn de staarten met de hand geverfd om deze zo echt mogelijk te laten lijken. Vervolgens zijn de staarten geplaatst op een witte sokkel met rondom plastic afval. De 3D geprinte walvisstaarten zijn te zien geweest in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

3D geprinte botten voor Naturalis

In samenwerking met Naturalis hebben wij dinosaurus botten op ware grote 3D geprint zodat het 66 miljoen jaar oude skelet weer compleet gemaakt kon worden. Het gaat om een Triceratops dinosaurus, welke is gevonden in Wyoming, Amerika. Bij de opgraving bleek al snel dat niet het volledige skelet goed bewaard is gebleven. Zo miste de Triceratops, die de naam Dirk draagt, een groot deel van de ribben, het nekschild en een heup bot. Door het 3D scannen van botten van andere gevonden exemplaren, konden wij met behulp van onze grote 3D print service Naturalis helpen om het skelet weer compleet te maken. Triceratops Dirk is nu te zien in het museum. Je kunt de 3D geprinte botten herkennen aan de kleur, deze zijn een stuk lichter gemaakt dan de echte botten. www.naturalis.nl

Display materiaal voor Lindt Chocolade

Het wereld bekende Chocolademerk Lindt heeft ons gevraagd om een serie 3D prints te maken van het Empire State Building. Lindt was specifiek op zoek naar een 3D print service welke grote prints kon maken in zeer hoge kwaliteit en een korte levertijd, zodat het object alleen nog maar geverfd hoefde te worden. Wij hebben een prachtige serie van 40 cm grote torens geprint. Deze torens zijn vervolgens goud gespoten en geplaatst in verschillende winkels van Lindt, waaronder op JFK airport. De torens waren onderdeel van een winkel display waarbij het nieuwste product van Lindt werd gepromoot. https://www.lindtusa.com